Kapustová voda má neuveriteľnú silu: 12 zdravotných problémov, s ktorými zatočí rýchlo a nadlho!

Kapustová šťava z kyslej kapusty, alebo kapustová kyslá voda sa už od dávnych čias používa na terapeutické účely a už naši starí rodičia si boli dobre vedomí jej fantastickými účinkami pre zdravie.

Kapustová šťava z kyslej kapusty, alebo kapustová kyslá voda sa už od dávnych čias používa na terapeutické účely a už naši starí rodičia si boli dobre vedomí jej fantastickými účinkami pre zdravie. Kyslý nápoj obsahuje cennú kombináciu antioxidantov, množstvo vitamínov a prispieva k posilneniu imunitného systému. Samozrejme, najlepšie je kapustová voda z domácej kapusty. Spoznajte 12 problémov, s ktorými dokáže pomôcť rýchlo a nadlho!

S týmto všetkým vám voda z kyslej kapusty môže pomôcť:

– Je veľmi bohatá na fytonutrienty, ktoré bojujú proti voľným radikálom, ktoré ničia a deformujú zdravé bunky. Má teda aj proti-rakovinovnové účinky.

– Stimuluje schopnosť tela odstrániť toxíny, čím bráni vzniku mnohých chorôb. Kapusta pomáha pri liečení žalúdočných problémov, pri čistení čriev a udržiavaniu zdravia a správneho chodu tráviaceho traktu.

– Jej najväčším benefitom je to, že obsahuje kyselinu mliečnu, ktorá účinne detoxikuje hrubé črevo a je vynikajúca aj pre iné problémy s trávením

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

– Má silné protizápalové účinky, znižuje riziko ochorení kĺbov a degeneratívnych zápalových ochorení. Spoznať by ju mali aj ľudia, ktorí trpia reumou či artritídou.

– Výborné pre ľudí, ktorí trpia bronchitídou a astmou, pretože  stimulujú schopnosť hojenia a správnej funkcie dýchacieho systému.

– Kapustová voda obsahuje zložky, ktoré bojujú proti helikobakterovi a ďalším bakteriálnym infekciám tráviaceho traktu. Zabraňuje tiež vzniku refluxu.

– Je v nej dôležitá kyselina glutámová, ktorá zohráva dôležitú úlohu v ochrane buniek proti stresovom a zohráva kľúčovú úlohu v mnohých metabolických a imunologických procesoch. Je tiež veľmi dôležitým zdrojom energie pre rýchlo sa deliace bunky.

–  Stimuluje imunitný systém  a pomáha produkovať T lymfocyty, tj imunitné bunky.

– Znižuje hladinu cholesterolu a má detoxikačný účinok na pečeň. Japonská štúdia ukázala, že tí, ktorí pravidelne konzumovali kapustovú vodu – max 100 ml denne, výrazne znížili zlý cholesterol.

– obsahuje sulforafan, ktorá je kľúčovým prvkom v boji proti rakovine, ale tiež bohatá na železo je veľmi.

– pomáha tiež pri diéte, pretože  spomaľuje premenu uhľohydrátov na tuky.

– Pomáha urýchliť vstrebávanie živín.

– voda obsahuje veľké množstvá horčíka, draslíka, vápnika, sodíka a iných živín.

– obsahuje vitamíny A, E, C, K a D a takmer všetky vitamíny v komplexe B a kyselinu listová.

Odporúčaná spotreba je jeden deciliter za deň. Nie však viac, pretože prebytok vitamínu C nie je uložený v našom tele, je vyprázdnený.