Kapustová špecialitka pre všetkých milovníkov kyslej kapusty: Výdatné jedlo, v ktorom nechýba mäso, ani zelenina!

V zime dávame väčšinou prednosť sýtym výdatným jedlám a na jedálničku by nemala chýbať ani kyslá kapusta. 

Tento recept z portálu popoisty spája všetko, čo dobrý recept potrebuje a preto ho určite vyskúšajte!

Potrebujeme:

1 kg bravčového mäsa

500 g kyslej kapusty

500 g zemiakov

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

3 cibule

100 g slaniny

100 g koreňového zeleru

200 g mrkvy

100 g petržlenu

1 strúčik cesnaku

bobkový list

40 g prosa

bobkový list

soľ

petržlenovú vňať

Postup:

Mäso si najskôr umyjeme a potom ho vložíme do veľkého hrnca s vodou.

Varíme na silnom plameni, kým voda nezovrie. 

Potom oheň znížime a vložíme celú cibuľu, aj mrkvu.

Takto varíme pod pokrievkou asi 1 hodinu. 

 

 

Keď je mäso mäkké, vyberieme ho z vývaru.

Ostatnú zeleninu si nakrájame na menšie kúsky a všetko spolu krátko osmažíme na panvici s bravčovou masťou, kým nezmäkne. 

 

 

Slaninku si nakrájame nadrobno, zľahka opečieme, pridáme kyslú kapustu, ktorú si predtým scedíme a dusíme na miernom ohni.

 

 

Potom postupne podlejeme asi polovicou vývaru.  

Medzitým si v mixéri rozmixujeme strúčik cesnaku s nasekanou petržlenovou vňaťou a s uvarenou cibuľou. 

 

 

Zemiaky si očistíme, nakrájame na kocky a zalejeme zvyšným vývarom.

Uvaríme do mäkka, pridáme proso, kapustu, pokrájanú mrkvu, opečenú zeleninu a rozmixovanú zmes.

 

Asi 1 – 2 minúty pred koncom vložíme do kapusty nakrájané uvarené mäso, pridáme bobkový list a dochutíme soľou a koreninami.

Odstavíme zo sporáka a necháme asi pol hodiny stáť prikryté pokrievkou. 

Takto pripravenú kapustu servírujeme s lyžicou smotany, posypané čerstvou petržlenovou vňaťou s čerstvým chlebom.

Dobrú chuť!

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Témy:


Pridajte svoj komentár