Kapustová špecialitka pre všetkých milovníkov kyslej kapusty: Výdatné jedlo, v ktorom nechýba mäso, ani zelenina!

V zime dávame väčšinou prednosť sýtym výdatným jedlám a na jedálničku by nemala chýbať ani kyslá kapusta. 

Tento recept z portálu popoisty spája všetko, čo dobrý recept potrebuje a preto ho určite vyskúšajte!

 

 

Potrebujeme:

1 kg bravčového mäsa

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

500 g kyslej kapusty

500 g zemiakov

3 cibule

100 g slaniny

100 g koreňového zeleru

200 g mrkvy

100 g petržlenu

1 strúčik cesnaku

bobkový list

40 g prosa

bobkový list

soľ

petržlenovú vňať

Postup:

Mäso si najskôr umyjeme.

 

 

Potom ho vložíme do veľkého hrnca s vodou.

Varíme na silnom plameni, kým voda nezovrie. 

Potom oheň znížime a vložíme celú cibuľu, aj mrkvu.

Takto varíme pod pokrievkou asi 1 hodinu. 

 

 

Keď je mäso mäkké, vyberieme ho z vývaru.

Ostatnú zeleninu si nakrájame na menšie kúsky.

Všetko spolu krátko osmažíme na panvici s bravčovou masťou, kým nezmäkne. 

 

 

Kyslú kapustu si scedíme a podusíme na miernom ohni.

Slaninku si nakrájame nadrobno.

Zľahka opečieme, pridáme kyslú kapustu.

 

 

Potom postupne podlejeme asi polovicou vývaru.  

Medzitým si v mixéri rozmixujeme strúčik cesnaku s nasekanou petržlenovou vňaťou a s uvarenou cibuľou. 

 

 

Zemiaky si očistíme, nakrájame na kocky a zalejeme zvyšným vývarom.

Uvaríme do mäkka.

Pridáme proso, kapustu, pokrájanú mrkvu, opečenú zeleninu a rozmixovanú zmes.

 

 

Asi 1 – 2 minúty pred koncom vložíme do kapusty nakrájané uvarené mäso.

Pridáme bobkový list a dochutíme soľou a koreninami.

Odstavíme zo sporáka.

Necháme asi pol hodiny stáť prikryté pokrievkou. 

Takto pripravenú kapustu servírujeme s lyžicou smotany, posypané čerstvou petržlenovou vňaťou s čerstvým chlebom.

Dobrú chuť!

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: unsplash