plny-hrniec_transparent_negativ.png

KAPUSTOVÉ listy už neplním jednotlivo, ale takto zrolujem a dám piecť: Je to výborné, všetky kamarátky zháňajú RECEPT!

Kapustová rolka s mletým mäsom je perfektnou alternatívou ku klasickým holúbkom.

Vyskúšajte napríklad už dnes na obed.

Výborný recept sme našli na facebooku.

Potrebujeme:

malá hlávka kapusty

400 g mäsa

3 kusy cibule

100 g ryže

soľ

paprika

korenie

2 lyžice rastlinného oleja

2 lyžice paradajkovej šťavy

Postup:

Najskôr si nachystáme kapustu.

Odstránime hlúb a dáme do hrnca s vriacou vodou.

Pár minút povaríme, aby listy zmäkli.

Ak nechcete variť vcelku.

Môžete povariť listy aj oddelené, stačí pár minút, aby zmäkli.

V miske si zmiešame mleté mäso s pomletou, alebo najemnou nakrájanou cibuľou.

Pridáme soľ, papriku, korenie.

Vmiešame aj uvarenú ryžu a dobre premiešame.

Na pracovnú dosku rozprestrieme fóliu.

Na fóliu uložíme listy, aby sa čiastočne prekrývali.

Na listy navrstvíme mäsovú zmes.

Rovnomerne rozotrieme po celom povrchu.

Pomocou fólie zavynieme tak, aby nám vznikla rolka.

Rolku uložte spojom smerom nadol.

Na plech na pečenie uložíme alobal.

Potrieme ho olejom.

Uložíme rolku, pokvapkáme olejom a potrieme paradajkovou omáčkou.

Ak je omáčka príliš hustá, rozriedime ju vodou.

Zabalíme do alobalu a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov.

Pečieme, kým mäso nie je hotové – cca 50 minút.

Potom odbalíme, opäť potrieme paradajkovou omáčkou.

Opäť pokvapkáme olejom a dáme ešte zapiecť odokryté na pár minút.

Môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Najlepšie recepty na dnes