Prečo som tento recept z obyčajnej KAPUSTY nepoznala skôr? Sedliacka pochúťka lepšia ako mäso!

Perfektný recept z obyčajnej kapusty, ktorým zasýtite celú rodinu. Stačí len pár prísad a máte perfektnú večeru.

Recept sme našli na youtube.

Potrebujeme:

kapusta (500 gramov)

2 cibule

2 strúčiky cesnaku

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

3 polievkové lyžice rastlinného oleja (20 ml)

2 vajcia

3 polievkové lyžice hladkej múky (70 gramov)

1 lyžička vločiek červenej papriky

1 lyžička tymianu

1 lyžička čierneho korenia

1 čajová lyžička soli (8 gramov)

Na vyprážanie:

1 šálka rastlinného oleja (90 ml)

Na omáčku:

3 polievkové lyžice jogurtu (150 gramov)

1/2 šálky kukurice (80 gramov)

2 lyžice majonézy

kôpor

Postup:

Najskôr si pripravíme kapustu.

Rozkrojíme ju, zbavíme hlúbu a nakrájame nadrobno, alebo nastrúahme.

Zalejeme 1 litrom horúcej vody.

Prikryjeme pokrievkou, preložíme na plameň a varíme 4 minúty.

Potom preložíme do sitka a vytlačíme prebytočnú vodu.

Cibuľu nakrájame nadrobno.

Orestujeme na panvici s 3 lyžicami oleja.

K cibuli na panvici vmiešame aj cesnak.

Zmes preložíme do misky, pridáme aj kapustu, ktorú si ešte v rukách vytlačíme.

Teraz pridáme vajcia, múku, koreniny, soľ a dobre premiešame.

Zo zmesi tvarujeme rukami fašírky, ktoré vyprážame v oleji z oboch strán dozlatista.

Na omáčku si zmiešame všetky prísady,

Fašírky podávame s omáčkou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod: