Kapustová fantázia: Rolka z listov kapusty plnená mletým mäsom. Budete sa zalizovať!

Milovníci kapusty si pri tomto recepte určite prídu na svoje. Chutná a neobvyklá kombinácia ktorá poteší vaše chuťové poháriky. Jednoduché a veľmi chutné jedlo v tejto dokonalej kombinácii.

Milovníci kapusty si pri tomto recepte určite prídu na svoje. Chutná a neobvyklá kombinácia ktorá poteší vaše chuťové poháriky. Jednoduché a veľmi chutné jedlo v tejto dokonalej kombinácii.

Potrebujeme:

1 hlávka kapusty

500 g mletého mäsa

1 cibuľa

100 g varenej ryže al-dente (polotvrdej)

2 stredne veľké paradajky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 vajce

soľ a čierne korenie podľa chuti

olej

http://retete-usoare.eu/wp-content/uploads/2019/08/rulada-de-varza-cu-carne-tocata1.jpg

 

Postup:

1. Z kapusty odstráňte hlúb a dajte do hrnca s vriacou vodou, aby sa listy ľahko oddelili.

2. Mleté mäso zmiešajte s prevarenou ryžou, soľou a mletým čiernym korením.

3. Na papier na pečenie rozložte 4 väčšie listy kapusty tak, aby vytvorili jeden celok. Rovnomerne navrstvite 1/2 plnky.

http://retete-usoare.eu/wp-content/uploads/2019/08/rulada-de-varza-cu-carne-tocata4.jpg

4. Boky listov preložte a začnite opatrne rolovať. Pomôžte si papierom na pečenie (môžete použiť aj silikónovú podložku).

5. Cibuľu si nakrájajte na prúžky a rovnomerne rozložte na dno plechu.

6. Na cibuľu položte prvú roládu.

http://retete-usoare.eu/wp-content/uploads/2019/08/rulada-de-varza-cu-carne-tocata5.jpg

7. Postup opakujte a pripravte druhú rolku.

8. Medzi rolky poukladáme nakrájané paradajky.

http://retete-usoare.eu/wp-content/uploads/2019/08/rulada-de-varza-cu-carne-tocata6.jpg

9. Plech prikryte alobalom a pečte vo vyhriatej rúre pri 200 ° C asi 20 – 30 minút.

http://retete-usoare.eu/wp-content/uploads/2019/08/rulada-de-varza-cu-carne-tocata7.jpg

10. Upečená rolka je šťavnatá a voňavá. Chutí výborne teplá, ale aj na studeno. Podávajte s kyslou smotanou, ktorú môžete zmiešať s rôznymi bylinkami. Dobrú chuť.

https://cs11.pikabu.ru/post_img/2019/08/01/4/1564637643138161521.png

zdroj: retete-usoare.eu