Poľská pochúťka z mladej kapusty: Recept na najlepší jarný doplnok!

Pripravte si doma fantastickú kapustovú pochúťku podľa nenáročného ale veľmi chutného Poľského receptu.

Tak vám zachutí, že inú už nebudete jesť.

 

 

Lahodná svieža polievka z mladej kapusty podľa receptu z portálu haps.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

1 mladú kapustu

80 g slaniny

zväzok kôpru

1 cibuľu

2 PL masla

2 PL hladkej múky

1/2 pohára vody

1 ČL citrónovej šťavy

soľ a korenie podľa chuti

bobkový list

pár zrniek nového korenia

olej

Postup:

 

 

Kapustu ošúpeme od vonkajších odstávajúcich listov.

Umyjeme ju.

Rozrežeme na 4 časti a nasekáme.

 

 

Kapustu vložíme do hrnca, zalejeme vodou.

Pridáme korenie a soľ.

Varíme ju na miernom ohni prekrytú pokrievkou, kým nezmäkne.

 

 

Cibuľu a slaninu nakrájame na malé kocky.

Spolu pár minút opekáme.

Potom ich pridáme do kapustyspolu s nasekaným kôprom, citrónovou šťavou, korením a bobkovým listom.

 

 

Pokračujeme vo varení.

Ale už bez pokrievky.

Pripravíme si zápražku:

Na panvici rozpustíme maslo.

 

 

Potom pridáme múku.

Dôkladne premiešame.

Pridáme trochu vody z vriacej kapusty.

Znovu premiešame.

 

 

Zápražku pridáme ku kapuste.

Premiešame a pod hrncom vypneme oheň.

Môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay