Večera z obľúbenej zeleniny, paradajkovo-jogurtovej omáčky, vajec a šunky.
Potrebujeme:
1 kapustu
1 cibuľu
3-4 vajcia
2 lyžice paradajkového pretlaku
100 g bieleho jogurtu
Štipku soli
Štipku čierneho korenia
150 g šunky nakrájanej na kocky
Voliteľné: 5 lyžíc chlebových krutónov
Postup:
Kapustu nakrájame nadrobno. Vo väčšom hrnci necháme zovrieť vodu, pridáme soľ a varíme 7-10 minút.
Na panvicu rozpálime trochu oleja a krátko orestujeme cibuľu spolu so šunkou.
Vajcia rozšľaháme so soľou a v samostatnej miske zmiešame jogurt s paradajkovým pretlakom. Ochutíme soľou a korením.
Uvarenú kapustu zmiešame s restovanou cibuľkou a šunkou.
Formu na pečenie vymastíme trochou oleja. Na dno navrstvíme ½ kapusty a zalejeme 1/2 paradajkovej omáčky a ½ rozšľahaných vajec. Potom nasleduje opäť vrstva kapusty, pretlaku a vajec.
Vrch môžeme posypať chlebovými krutónmi, aby bola vrchná vrstva chrumkavejšia.
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 35-40 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)