plny-hrniec_transparent_negativ.png

Kapusta zapečená so slaninou ako z pravej poľskej krčmy: Sedliacka pochúťka, ktorú si obľúbite!

Pravé gurmánske potešenie v podaní zapekanej kyslej kapusty s dvomi druhmi slaniny.

Mimoriadne jednoduché, ale o to chutnejšie klasické jedlo, ktoré vás dokonale zasýti.

 

 

Fantastický recept na zapekanú kapustu so slaninou z youtube kanála Tomasz Strzelczyk ODDASZFARTUCHA.

Potrebujeme:

800 g kyslej kapusty

400 g údenej slaniny

150 g čerstvej slaniny

1 veľkú cibuľu

1 jablko

rascu

2 bobkové listy

200 ml višňovej alebo čerešňovej pálenky

200 ml suchého bieleho vína

pár borievok

soľ

korenie podľa chuti

 

 

Postup:

Na začiatku nakrájame na drobno čerstvú slaninu.

Potom slaninu vložíme do studenej panvice.

 

 

Zapneme ohrev a necháme rozpustiť tuk.

Cibuľu ošúpeme a nakrájame.

 

 

Polovicu údenej slaniny nakrájame na kocky a druhú polovicu na plátky.

Slaninu nakrájanú na kocky pridáme do panvice a chvíľku vysmážame.

 

 

Pridáme cibuľu, premiešame a smažíme, kým nebude priehľadná.

Na hrubom strúhadle nastrúhame neošúpané jablko.

 

 

Pridáme kapustu, jablko a zamiešame.

Dochutíme rascou, štipkou soli, korením a pomiešame.

 

 

Dno zapekacej formy vystelieme plátkami slaniny.

Potom pridáme bobkový list a borievky.

 

 

Na vrch vložíme kapustovo-slaninovú zmes.

Nakoniec zalejeme vodkou a vínom.

 

 

Formu prikryjeme alobalom.

Vložíme do predhriatej rúry.

 

 

Pečieme 40 minút pri teplote 180°C.

Po 40-ich minútach zložíme alobal a pečieme ďalších 20 minút.

 

 

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes