Ak ste milovníkom kapusty a pripravujete si kvasenú kapustu doma, určite poznáte niekoľko spôsobov a overených receptov. Ak však stále hľadáte a skúšate, tak určite vyskúšajte tento. Za tri dni máte kapustičku ako lusk. Jednoducho a rýchlo!
Potrebujeme:
1 stredne veľká hlávka kapusty
2 stredne veľké mrkvy
2 l vody
3 PL soli
2 PL cukru
Postup:
1. Kapustu nakrájajte na slíže.
2. Mrkvu postrúhajte na hrubom strúhadle.
3. Dôkladne zmiešajte a natlačte do veľkého zaváraninového pohára. Pohár postavte do hlbokej misy.
4. Vodu prevarte so soľou a nalejte až po vrch do pohára. Nechajte stáť dva dni a miestami popichajte kapustu nožom, aby sa uvoľnil vzduch. Inak by sa mohla objaviť nežiadúca horká chuť.
5. Tretí deň opatrne zlejte nálev do samostatnej nádoby. Môžete napríklad urobiť dierky vo veku, nádobu uzatvoriť a nálev scediť.
6. V náleve teraz rozpustite cukor a znovu zalejte kapustu. Zakryte nádobu vekom a na jeden deň odložte na chladné miesto.
7. Po uplynutí tejto doby je chutná kapusta pripravená na konzumáciu. Dobrú chuť!
Zdroj: takprosto.cc