Zvyčajný kapustovo-uhorkový šalát sa zdá banálny iba na prvý pohľad: každý pri stole ho bude vnímať ako úplne nové jedlo.
Trik receptu je ukrytý v špeciálnom dresingu, ktorý je pripravený zo žĺtkov, kyslej smotany a oleja.
Jednoduchý recept na chrumkavý šalát z kanálu Аппетитное ТВ.
Potrebujeme:
400 g kapusty
1 uhorku
4 vajcia
1/2 zväzku kôpru a petržlenovej vňate
3 PL hustého bieleho jogurtu alebo kyslej smotany
1/2 ČL soli
1 ČL horčice
3 PL olivového oleja
Postup:
Kapustu zbavíme vrchných listov.
Potom ju hneď nasekáme do šalátovej misy.
Uhorku nakrájame na tenké plátky a pridáme ju ku kapuste.
Ďalej pridáme nasekaný kôpor s petržlenovou vňaťou.
Zatiaľ nič nemiešame, inak pustí kapusta príliš veľa šťavy.
Uvarené vajcia prekrojíme na polovicu.
Oddelíme bielky od žĺtkov.
Bielky nakrájame a vložíme do misy.
Do misky so žĺtkami pridáme soľ.
Žĺtky roztlačíme vidličkou.
Dobre zamiešame.
Ďalej pridáme olej a zamiešame.
Do zmesi pridáme smotanu a vymiešame hustý krém.
Dresing pridáme do misy so zeleninou.
Nakoniec pridáme horčicu a všetko spolu dôkladne premiešame.
Šalát môžeme podávať ako plnohodnotné predjedlo, prípadne ako prílohu k zložitejším jedlám.
Dobrú chuť!
Video návod: