Kapusta, uhorka, vajcia a fantastická zálievka BEZ MAJONÉZY: Zdravý a rýchly šalát na každý deň – zasýti a je ideálny na chudnutie!

Zvyčajný kapustovo-uhorkový šalát sa zdá banálny iba na prvý pohľad: každý pri stole ho bude vnímať ako úplne nové jedlo.

Trik receptu je ukrytý v špeciálnom dresingu, ktorý je pripravený zo žĺtkov, kyslej smotany a oleja.

 

 

Jednoduchý recept na chrumkavý šalát z kanálu Аппетитное ТВ.

...

 

 

Potrebujeme:

400 g kapusty

1 uhorku

4 vajcia

1/2 zväzku kôpru a petržlenovej vňate

3 PL hustého bieleho jogurtu alebo  kyslej smotany

1/2 ČL soli

1 ČL horčice

3 PL olivového oleja

Postup:

 

 

Kapustu zbavíme vrchných listov.

Potom ju hneď nasekáme do šalátovej misy.

Uhorku nakrájame na tenké plátky a pridáme ju ku kapuste.

 

 

Ďalej pridáme nasekaný kôpor s petržlenovou vňaťou.

Zatiaľ nič nemiešame, inak pustí kapusta príliš veľa šťavy.

 

 

Uvarené vajcia prekrojíme na polovicu.

Oddelíme bielky od žĺtkov.

Bielky nakrájame a vložíme do misy.

 

 

Do misky so žĺtkami pridáme soľ.

Žĺtky roztlačíme vidličkou.

Dobre zamiešame.

 

 

Ďalej pridáme olej a zamiešame.

Do zmesi pridáme smotanu a vymiešame hustý krém.

 

 

Dresing pridáme do misy so zeleninou.

Nakoniec pridáme horčicu a všetko spolu dôkladne premiešame.

 

 

Šalát môžeme podávať ako plnohodnotné predjedlo, prípadne ako prílohu k zložitejším jedlám.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay