Pripravte si tento chutný recept z kapusty a mletého mäsa podobný obľúbeným holúbkom.
Výborná kombinácia ktorá obohatí váš jedálniček a toto jedlo si obľúbi celá rodina.
Keď ho dáte na stôl, o chvíľu ostanú len prázdne taniere.
Postupujte podľa tohto jednoduchého receptu z youtube kanála Schnelle Rezepte.
Potrebujeme:
1 stredne veľkú kapustu (600 – 800 g)
300 ml mlieka
500 ml vody
1 cibuľu
90 ml rastlinného oleja
500 g mletého hovädzieho mäsa
2 PL sójovej omáčky
1 ČL soli
100 g paradajkového pretlaku
200 g ryže
zväzok pretržlenu
pár lístkov mäty
provensálske bylinky
sladkú papriku
rascu
Postup:
Kapustu si umyjeme, osušíme a odrežeme hlúb.
Do dutiny, ktorá vznikne po hlúbe.
Nalejeme všetko mlieko a kapustu podlejeme vodou.
Dusíme na miernom ohni 15 – 20 minút.
Po uplynutí tejto doby si kapustu preložíme na tanier.
Necháme vychladnúť.
Cibuľu si ošúpeme, nakrájame nadrobno a orestujeme na panvici s olejom.
Pridáme mleté mäso, dochutíme sójovou omáčkou a soľou.
Pridáme aj paradajkový pretlak.
Teraz je ten správny čas pridať ryžu.
Všetko dobre premiešame a odstavíme zo sporáka.
Pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
Nasekáme si aj pár lístkov mäty.
Teraz všetko dochutíme pripravenými koreninami.
Kapustu si rozoberieme na jednotlivé listy a budeme ich plniť.
Do malej misky si vždy vložíme jeden list (misku používame len kvôli zjednodušenému plneniu) a naplníme ho pripravenou mäsovo – ryžovou zmesou.
Plnku zabalíme do listu a takto naplníme každý list.
Plnené listy odložíme do hlbšej panvice.
Omáčka:
V samostatnej miske si zmiešame 70 g paradajkového pretlaku s 30 ml olivového oleja a 600 ml vody.
Dobre prmiešame a vylejeme na plnené listy.
Prikryjeme pokrievkou a dusíme asi 40 – 45 minút, kým nie je ryža mäkká.
Podávame s obľúbenou prílohou.
Dobrú chuť!
Video postup nájdete TU