Perfektný kapustový recept: Kapusta na tento spôsob si zaručene získa vašu priazeň!

Pripravte si tento chutný recept z kapusty a mletého mäsa podobný obľúbeným holúbkom.

Výborná kombinácia ktorá obohatí váš jedálniček a toto jedlo si obľúbi celá rodina.

Keď ho dáte na stôl, o chvíľu ostanú len prázdne taniere.

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Postupujte podľa tohto jednoduchého receptu z youtube kanála Schnelle Rezepte.

Potrebujeme:

1 stredne veľkú kapustu (600 – 800 g)

300 ml mlieka

500 ml vody

1 cibuľu

90 ml rastlinného oleja

500 g mletého hovädzieho mäsa

2 PL sójovej omáčky

1 ČL soli

100 g paradajkového pretlaku

200 g ryže

zväzok pretržlenu

pár lístkov mäty

provensálske bylinky

sladkú papriku

rascu

Postup:

Kapustu si umyjeme, osušíme a odrežeme hlúb.

Do dutiny, ktorá vznikne po hlúbe.

Nalejeme všetko mlieko a kapustu podlejeme vodou.

 

 

Dusíme na miernom ohni 15 – 20 minút. 

Po uplynutí tejto doby si kapustu preložíme na tanier.

Necháme vychladnúť. 

Cibuľu si ošúpeme, nakrájame nadrobno a orestujeme na panvici s olejom.

 

 

Pridáme mleté mäso, dochutíme sójovou omáčkou a soľou.

Pridáme aj paradajkový pretlak. 

 

 

Teraz je ten správny čas pridať ryžu. 

 

 

Všetko dobre premiešame a odstavíme zo sporáka.

Pridáme nasekanú petržlenovú vňať.

Nasekáme si aj pár lístkov mäty.

 

 

Teraz všetko dochutíme pripravenými koreninami.

Kapustu si rozoberieme na jednotlivé listy a budeme ich plniť.

Do malej misky si vždy vložíme jeden list (misku používame len kvôli zjednodušenému plneniu) a naplníme ho pripravenou mäsovo – ryžovou zmesou.

Plnku zabalíme do listu a takto naplníme každý list. 

 

 

Plnené listy odložíme do hlbšej panvice.

Omáčka:

V samostatnej miske si zmiešame 70 g paradajkového pretlaku s 30 ml olivového oleja a 600 ml vody.

 

 

Dobre prmiešame a vylejeme na plnené listy. 

Prikryjeme pokrievkou a dusíme asi 40 – 45 minút, kým nie je ryža mäkká. 

Podávame s obľúbenou prílohou.

Dobrú chuť!

Video postup nájdete TU

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn