plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zapečená kapusta so zemiakmi a slaninkou

Vynikajúca večera pre celú rodinu. Vyskúšajte skvelé spojenie kapusty, zemiakov a chrumkavej slaninky.

Vynikajúca večera pre celú rodinu. Vyskúšajte skvelé spojenie kapusty, zemiakov a chrumkavej slaninky.

Potrebujeme:

3 väčiš zemiaky očistené a nakrájané na kocky

Soľ a čierne mleté korenie

100 g slaniny nakárajnej nadrobno

1 väčšiu cibuľu nakrájanú nadrobno

2 strúčiky cesnaku

2 lyižice jablčného octu

¼ šálky najemno nasekanej petržlenovej vňate

1 menšiu hlávku kapusty nakrájanú na slížiky

¾ šálky strúhaného syra

Trochu oleja na vymastenie plechu

Postup:

Rúru nastavíme na 190 stupňov. Zemiaky varíme v slanej vode po dobu cca 7 minút. Potom scedíme a odstavíme bokom.

Slaninku orestujeme v hlbokej panvici. Potom slaninku vyberieme a na tuku, ktorý z nej ostal orestujeme cibuľu. Pridáme nadrobno krájanú kapustu, pretlačený cesnak a za občasného miešania dusíme na miernom plameni po dobu cca 10-15 minút. Pridáme ocot, soľ, korenie, petržlen, zemiaky a slaninu. Za stáleho miešania ešte chvíľu varíme, aby sa všetky chute prepojili.

Zapekaciu misu vymastíme olejom. Navrstvíme do nej kapustovo-zemiakovú zmes. Na vrch nasypeme syr a prikryjeme fóliou. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 20 minút, odstránime dóliu a pečieme, kým povrch zmesi nebude zlatistý.

Vyberieme z rúry, necháme odpočívať 10 minút a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: seriouseats

Najlepšie recepty na dnes