Kapusta na zimu pre lenivých: Je to úplne bez roboty – žiadne tlačenie do suda, nesplesnivie a chutí fantasticky!

Výborný nápad, ako získať domácu kvasenú kapustu aj v prípade, že bývate v paneláku a nemáte možnosť nakladať kapustu do sudov.

Tento recept robím už niekoľko rokov a ešte ma nesklamal.

Navyše, je to aj veľmi praktické riešenie, napríklad ak bývate v paneláku tak ako ja.

A čo je najlepšie, kapusta vydrží celú zimu, ba až do ďalšej sezóny.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Okrem toho je to výborná voľba aj pre tých, ktorým sa jednoducho nechcete pasovať s klasickou sudovou kapustou.

Potrebujeme:

Hlávkovú kapustu

Soľ (na 1 kg kapusty 20 g soli)

Postup:

Kapustu si nakrájame a nasolíme, ako klasicky pri príprave kapusty.

Iné korenie už nepridávame.

Jedna hlávka vystačí asi na 4 poháre.

Necháme odležať 12 hodín.

Potom jednoducho naplníme do klasických pohárov na zaváranie.

Ale nevymačkávame ako klasickú kvasenú kapustu, do pohárov ju vrstvíme aj so šťavou..

Používame ale len klasické zatláčacie viečka.

Poháre zavrieme a preložíme do hlbšieho plechu a položíme na podlahu.

Necháme v teple odpočívať asi 1 týždeň.

Potom poháre dobre utrieme a odložíme do komory alebo do špajzy.

Kapusta sa nepokazí, nezačne plesnivieť a čo je najdôležitejšie, nezapácha.

Mirka J.

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: kapusta
Témy:


Pridajte svoj komentár