plny-hrniec_transparent_negativ.png

Kapusta na Viedenský spôsob: Pripravte si ju ako zdravú prílohu k mäsku namiesto zemiakov, či ryže!

Výborná kapustová príloha so zeleninou na nemecký spôsob, podľa receptu z youtube. Zdravá, chutná a ľahká na žalúdok. Tento recept poznám pod názvom Viedenská kapusta.

Potrebujeme:

1 červenú repu

1/2 bielej kapusty

2 červené cibule

100 ml vody

soľ, čierne mleté korenie podľa chuti

1 mrkvu

slnečnicový olej

1 jablko

1 PL octu

3 klinčeky

Postup:

Červenú repu si ošúpeme, nakrájame na menšie kúsky a dáme na rozohriatu panvicu s trochou oleja. Smažíme 10 minút, potom zalejeme octom a premiešame.

Mrkvu nakrájame na tenké prúžky a pridáme na panvicu k repe.

Cibuľu nakrájame na tenké pol krúžky a takisto pridáme na panvicu k ostatnej zelenine.

Smažíme 10 minút. Teraz si zoberieme polovicu hlávky kapusty, odrežeme hlúb a kapustu nakrájame na tenké slíže. 

Kapustu vložíme na panvicu, podlejeme vodou, prikryjeme pokrievkou a podusíme ďalších 10 minút. Potom dochutíme klinčekmi, soľou, čiernym korením a premiešame.

Nakoniec ešte ošúpeme jabĺčko, postrúhame ho na hrubom strúhadle a primiešame k zelenine.

Hotovo.

Video návod:

 

Prajeme dobrú chuť!

 

Najlepšie recepty na dnes