Kapusta na Viedenský spôsob: Pripravte si ju ako zdravú prílohu k mäsku namiesto zemiakov, či ryže!

Výborná kapustová príloha so zeleninou na nemecký spôsob, podľa receptu z youtube.

Zdravá, chutná a ľahká na žalúdok. Tento recept poznám pod názvom Viedenská kapusta.

 

 

Potrebujeme:

1 červenú repu

...

1/2 bielej kapusty

2 červené cibule

100 ml vody

soľ, čierne mleté korenie podľa chuti

1 mrkvu

slnečnicový olej

1 jablko

1 PL octu

3 klinčeky

Postup:

Červenú repu si ošúpeme, nakrájame na menšie kúsky.

Dáme na rozohriatu panvicu s trochou oleja.

Smažíme 10 minút, potom zalejeme octom a premiešame.

 

 

Mrkvu nakrájame na tenké prúžky a pridáme na panvicu k repe.

 

 

Cibuľu nakrájame na tenké pol krúžky.

Takisto pridáme na panvicu k ostatnej zelenine.

 

 

Smažíme 10 minút.

Teraz si zoberieme polovicu hlávky kapusty, odrežeme hlúb a kapustu nakrájame na tenké slíže. 

 

 

Kapustu vložíme na panvicu.

Podlejeme vodou.

Prikryjeme pokrievkou a podusíme ďalších 10 minút. 

 

 

Potom dochutíme klinčekmi, soľou, čiernym korením a premiešame.

Nakoniec ešte ošúpeme jabĺčko.

Postrúhame ho na hrubom strúhadle.

Primiešame k zelenine.

 

 

Hotovo.

Video návod:

 

 

Prajeme dobrú chuť!

 

Foto: pexels