Toto som spravila s KAPUSTOU a je to lepšie ako mäso: Musíte ochutnať výsledok, celá hlávka zmizla za 5 minút!

Keď som robil kapustu takto, prekvapilo ma, že chutí rovnako ako mäso. Je veľmi lahodná, jednoduchá a stráviteľná oveľa lepšie ako mäso.

Recept sme našli na youtube.

Potrebujeme na 12 kusov:

– 750 g kapusty

– 2 cibule (strednej veľkosti)

– 2 vajcia

– 0,5 lyžice mletého cesnaku

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

– pol pohára hladkej múky (cca 100 g alebo podľa potreby)

– 1 lyžička soli

– 0,5 lyžičky korenie

– 1 čajová lyžička tymianu (voliteľné)

– 1 lyžička drvenej červenej papriky alebo prášku z červenej papriky

– stolový olej

Jogurtová omáčka:

– Pol šálky bieleho jogurtu

– 0,5 lyžičky pretlačený cesnak

– 0,25 lyžičky soľ

– 0,5 lyžice citrónovej šťavy

– 0,5 lyžičky petržlenovej vňate

Postup:

Kapustu si nakrájame nadrobno.

Nakrájame dostatočne najemno, aby sa neskôr s kapustou dobre pracovalo.

Zalejeme vodou.

Prikryjeme a dáme variť na 10 minút.

Teraz kapustu scedíme a vytlačíme prebytočnú tekutinu.

Cibuľku nakrájame nadrobno a na troche oleja osmažíme dozlatista.

 

Z kapusty rukami ešte dôkladne vytlačíme vodu, preložíme do misky.

Pridáme cibuľku a vajcia.

Ochutíme soľou, korením a pridáme aj múku.

Vymiešame jednotnú hmotu.

Formu fašírky, ktoré opekáme na oleji z oboch strán dozlatista.

 

Na dressing zmiešame všetky prísady.

Podávame s dressingom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod nájdete TU.