Kandizovaný zázvor

Kandizovaný zázvor je vynikajúci nielen do množstva receptov, ale aj ako pochúťka, ktorá uľaví od bolestí hrdla a horných dýchacích ciest.

Tento recept som začala robiť najmä preto, že moje deti zázvor v inej podobe nezjedia. Pri zápaloch hrdla, infekciách, alebo iných problémoch je zázvor nenahraditeľný a hoci v sladkej podobe, jeho účinky sú vynikajúce.Vyskúšajte túto liečivú sladkosť aj vy!

Potrebuje:

125 g čerstvého zázvoru

1 – 2 šálky vody

1 šálka kryštálového cukru

2 lyžičky citrónovej šťavy

Cukor na obaľovanie

...

Postup:

Koreň zázvoru očistíme a nakrájame na plátky  hrubé 2-3 mm.

Zázvor zalejeme vodou, preložíme na plameň a keď voda zovrie, varíme pod pokrievkou cca 20 minút (z tejto vody si môžeme časť odobrať a pripraviť z nej skvelý čaj). Pridáme cukor, podľa potreby ďalšiu vodu, šťavu z citróna a varíme ešte 15 – 20 minút, alebo kým sirup nezhustne a nie je lesklý. Zázvor po dovarení necháme cca 1 hodinu oležať v tomto sirupe.

Potom zázvor zo sirupu zlejme, necháme odkvapkať a obalíme v cukre. Necháme na tanieri voľne do druhého dňa, aby zázvor vyschol a potom skladujeme v uzatvárateľnom pohári.

zdroj: pinterest