Jahody sú moje obľúbené ovocie – fantastické sú čerstvé, zavárané a u nás sú absolútne navjiac obľúbené kandizované jahody. Deti ich majú namiesto cukríkov. Sú skutočne sladučké a výborné. Perfektný tip, ako uchovať jahody nadlho aj inak, ako fantastickú sladkosť!
Postup:
1 kg jahôd
800 g kr. cukru
1 l vody
Postup:
Cukor nasypeme do vody a preložíme na plameň. Zahrievame, až kým tekutina nezačne vrieť. Potom do zmesi pridáme jahody a varíme 20 minút. Po uplynutí tohto času, zlejeme (sirup môžeme použiť do zaváranín), necháme odkvapkať a pnásledne preložíme na plech na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry (180 stupňov) a necháme v rúre 35-45 minút, až kým sa jahody celkom nevysušia – ale pozor, je potrebné, aby si zachovali istú elasticitu. Jahody necháme vychladnúť a skladujeme v uzatvárateľných nádobách.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)