plny-hrniec_transparent_negativ.png

Z úrody jahôd si odložte pár hrstí bokom: Skúste kandizované jahody, chutia stokrát lepšie ako zavárané!

Jahody sú moje obľúbené ovocie – fantastické sú čerstvé, zavárané a u nás sú absolútne navjiac obľúbené kandizované jahody. Deti ich majú namiesto cukríkov. Sú skutočne sladučké a výborné. Perfektný tip, ako uchovať jahody nadlho aj inak, ako fantastickú sladkosť!

Postup:

1 kg jahôd

800 g kr. cukru

1 l vody

Postup:

Cukor nasypeme do vody a preložíme na plameň. Zahrievame, až kým tekutina nezačne vrieť. Potom do zmesi pridáme jahody a varíme 20 minút. Po uplynutí tohto času, zlejeme (sirup môžeme použiť do zaváranín), necháme odkvapkať a pnásledne preložíme na plech na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry (180 stupňov) a necháme v rúre 35-45 minút, až kým sa jahody celkom nevysušia – ale pozor, je potrebné, aby si zachovali istú elasticitu. Jahody necháme vychladnúť a skladujeme v uzatvárateľných nádobách.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes