plny-hrniec_transparent_negativ.png

Z úrody jahôd si odložte pár hrstí bokom: Skúste kandizované jahody, chutia stokrát lepšie ako zavárané!

Jahody sú moje obľúbené ovocie – fantastické sú čerstvé, zavárané a u nás sú absolútne navjiac obľúbené kandizované jahody. Deti ich majú namiesto cukríkov.

 

 

Sú skutočne sladučké a výborné.

Perfektný tip, ako uchovať jahody nadlho aj inak, ako fantastickú sladkosť!

Sladká voňavá maškrta z čerstvých jahôd podľa receptu z youtube, ktorá tromfne aj cukríky a je úplne bez konzervantov.

Vyskúšajte a neoľutujete!

Potrebujeme:

1 kg jahôd

800 – 900 g cukru

200 ml vody

Postup:

Na kandizovanie vyberáme zrelé jahody, ale dostatočne tvrdé.

Jahody môžete odstopkovať, ale aj nemusíte.

 

 

Cukor si nasypeme do hrnca.

Zalejeme vodou a za stáleho miešania necháme rozpustiť.

Potom do hrnca nasypeme jahody, zľahka premiešavame.

Povaríme maximálne 3 minúty a necháme úplne vychladnúť. 

 

 

Po vychladnutí sirup dôkladne scedíme do hrnca.

Dáme na sporák a necháme zovrieť.

Takýmto vriacim sirupom zalejeme jahody. 

 

 

Tento krok opakujeme.

Sirup opäť scedíme do hrnca, avšak tentokrát ho povaríme dlhšie.

Jeho hustota by sa mala trochu podobať redšiemu džemu.

 

 

Zalejeme jahody, privedieme do varu, ale varíme už len 1 minútu a hneď odstavíme. 

Necháme úplne vychladnúť a potom jahody povyberáme na podnos a naukladáme vedľa seba. 

 

 

V tomto momente sú cukríky hotové a už ich treba len nechať vysušiť.

Je na vás, ako vysušené cukríky chcete mať.

Maximálne ich však nechajte sušiť 5 dní usušiť.

Môžete ich buď poukladať na tácky, prikryť potravinárskou fóliou a takto mraziť alebo obaliť v práškovom cukre a uchovávať v dóze (bez cukru by sa vám mohli zlepiť).

 

 

Prajeme dobrú chuť!

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes