Kandizovaná pomarančová kôra

Vôňa blížiacich sa Vianoc. Presne tak vnímame v našej rodine prípravu kandizovanej pomarančovej kôry. Vynikajúco sa hodí do koláčokov alebo bábovky. My ju však zvykneme chrumkať aj len tak, alebo namočenú do čokoládovej polevy.

Potrebujeme:

4 chemicky neošetrené pomaranče

2 ½ šálky kryštálového cukru

2 šálky vody

Postup:

Pomaranče umyjem, odstránime špičku a niekoľkými vertikálnymi rezmi oddelíme šupku od ovocia. Potom zo šupky odstránime bielu časť a zvyšnú šupku narežeme na prúžky. Prúžky namočíme do studenej vody a necháme luhovať po dobu 2 -3 hodín. Ideálne necháme luhovať cez noc.

Na mierny plameň dáme variť 2 šálky vody spolu s cukrom. Keď sa cukor rozpustí pridáme pomarančovú kôru.

...

Hrniec prikryjeme pokrievkou a dusíme na miernom plameni domäkka (30-40 minút).

Pomarančovú kôru zo sirupu vyberieme a obalíme v cukre. Potom ju preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme vysušiť.

Skladujeme v uzatvárateľnej nádobe.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk