Kakaové tyčinky (nielen) pre návštevy: Keď skúsite raz, určite ich nebudete robiť len na sviatky!

Ja ich milujem aj len tak, k čaju alebo kávičke, sú výborné – chrumkavé a pritom lahodné.

Ja ich milujem aj len tak, k čaju alebo kávičke, sú výborné – chrumkavé a pritom lahodné.

Potrebujeme:

300 g haldkej múky

200 g masla alebo Hery

100 g práškového cukru

1 lyžičku citrónovej kôry strúhanej

1 žĺtok

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 lyžice kakaa

Postup:

Preosiatu múku zmiešame s nastrúhaným maslom, kôrou, žĺtkom, cukrom a kakaom. Rukou vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme cez noc odpočívať v chladničke. Ak ste nedočkavý, môžete nechať v chladničke aj len 1-2 hodinky.

Pre tým, ako budeme s cestom pracovať, necháme ho asi štvrť hodinky pri izbovej teplote odležať (zatiaľ si zapneme rúru), aby malo správnu teplotu.

Potom cesto pomocou mlynčeka, alebo formičiek (môžeme tvarovať aj len v rukách) a vytvarujeme do podoby, akú chceme. Môžeme robiť rožteky, keksíky alebo tyčinky.

Preložíme na plech vystlaný papierom a pečieme v stredne vyhriatej rúre ako klasické lincké pečivko (pri teplote 180 stupňov cca 10 minút).

Hotové pečivko len obalíme v práškovom cukre, alebo konce namočíme do roztopenej čokolády a potom do cukrárenského zdobenia. Kreativite sa medze nekladú.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)