plny-hrniec_transparent_negativ.png

Kakaové srdiečka s čokoládou: Miliónová chuť, dlho vydržia, môžete ich aj zmraziť!

Výborný recept (nielen) na vianočné pečenie z youtube. Je to jednoduché a nesmierne chutné, určite budú mať úspech aj u vás.

Potrebujeme:

Cesto:

240 g hladkej múky

50 g práškového cukru

1 vrchovatá lyžica kakaa

pol lyžičky mletej škorice

150 g masla

2 ks žĺtky

štipka soli

1 balíček vanilkového cukru

krém:

100 g masla

1 lyžička práškového cukru

100 g Salka

100 g zmäknutej horkej čokolády

podľa chuti rum

Ďalej:

Rozpustenú čokoládu

Nastrúhanú čokoládu

Postup:

Na krém vyšľaháme maslo s práškovým cukrom, zašľaháme Salko a zmäknutú čokoládu a pridáme podľa chuti rum.

Na dosku preosejeme múku s práškovým cukrom a kakaom, pridáme ostatné suroviny a vypracujeme mäkké cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme v chladničke odležať.

Vychladené cesto potom rozvaľkáme na silu 2-3 mm a formičkou vykrajujeme srdiečka.

Pečieme ich na plechu s papierom na pečenie pri 170 ° C počas 7-8 minút.

Upečená vychladnuté srdiečka zlepíme po dvoch pomocou krému a uložíme ich asi na dve hodiny do chladničky.

Ak nechcete prirpavovať krém, môžete použiť aj marmeládu.

Vychladená koláčiky namočíme do rozpustenej horkej čokolády a ozdobíme podľa vkusu.

Krásne vyzarajú ak ich ešte po čokoláde obaľíte v strúhanej čokoláde, alebo ich čokoládou posypete.

Najlepšie recepty na dnes