Kakaové kolieska s čokoládou a Salkom: Dokonalé koláčiky (nielen) na sviatočný stôl – u nás idú viac, ako linecké!

Výborný recept (nielen) na vianočné pečenie.

Je to jednoduché a nesmierne chutné, určite budú mať úspech aj u vás.

 

 

Potrebujeme:

Cesto:

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

240 g hladkej múky

50 g práškového cukru

1 vrchovatá lyžica kakaa

pol lyžičky mletej škorice

150 g masla

2 ks žĺtky

štipka soli

1 balíček vanilkového cukru

krém:

100 g masla

1 lyžička práškového cukru

100 g Salka

100 g zmäknutej horkej čokolády

podľa chuti rum

Ďalej:

Rozpustenú čokoládu

Na zdobenie:

čokoládové zdobenie

farebné srdiečka

kokos

Postup:

Na krém vyšľaháme maslo s práškovým cukrom.

 

 

Zašľaháme Salko a zmäknutú čokoládu.

Pridáme podľa chuti rum.

 

 

Na dosku preosejeme múku s práškovým cukrom a kakaom.

Pridáme ostatné suroviny a vypracujeme mäkké cesto.

Cesto zabalíme do fólie a necháme v chladničke odležať.

Vychladené cesto potom rozvaľkáme na silu 2-3 mm.

 

 

Formičkou vykrajujeme kolieska.

Pečieme ich na plechu s papierom na pečenie pri 170 ° C počas 7-8 minút.

Upečená vychladnuté srdiečka zlepíme po dvoch hviezdičkou krému.

Uložíme ich asi na dve hodiny do chladničky.

Vychladená koláčiky namočíme do rozpustenej horkej čokolády.

Ozdobíme podľa vkusu.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)