Výborný recept (nielen) na vianočné pečenie. Je to jednoduché a nesmierne chutné, určite budú mať úspech aj u vás.
Potrebujeme:
Cesto:
240 g hladkej múky
50 g práškového cukru
1 vrchovatá lyžica kakaa
pol lyžičky mletej škorice
150 g masla
2 ks žĺtky
štipka soli
1 balíček vanilkového cukru
krém:
100 g masla
1 lyžička práškového cukru
100 g Salka
100 g zmäknutej horkej čokolády
podľa chuti rum
Ďalej:
Rozpustenú čokoládu
Postup:
Na krém vyšľaháme maslo s práškovým cukrom, zašľaháme Salko a zmäknutú čokoládu a pridáme podľa chuti rum.
Na dosku preosejeme múku s práškovým cukrom a kakaom, pridáme ostatné suroviny a vypracujeme mäkké cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme v chladničke odležať.
Vychladené cesto potom rozvaľkáme na silu 2-3 mm a formičkou vykrajujeme kolieska. Pečieme ich na plechu s papierom na pečenie pri 170 ° C počas 7-8 minút. Upečená vychladnuté srdiečka zlepíme po dvoch hviezdičkou krému a uložíme ich asi na dve hodiny do chladničky.
Vychladená koláčiky namočíme do rozpustenej horkej čokolády a ozdobíme podľa vkusu.