Odkedy mám tento RECEPT, zmrzlinu v stánku už nekupujem: Ohromne chutná a BEZ vajec – len 3 prísady, zbláznila sa do nej celá rodina!

Vynikajúca domáca zmrzlina len z 3 prísad.

Vynikajúca domáca zmrzlina len z 3 prísad.

 

 

Základom tohoto receptu je obyčajná smotana na šľahania, kakao a kondenzované mlieko.

Vyskúšajte, ako fantasticky chutí a určite ju nebudete robiť poslednýkrát.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

 

 

Okrem kakaovej môžete pripraviť klasickú smotanovú, alebo pridať kúsky ovocia či čokolády.

Potrebujeme:

400 g smotany na šľahanie

140 g kondenzovaného mlieka

60 g kakaového prášku

Voliteľné (pre iné príchute):

Kúsky čokolády

Vanilka

Kúsky ovocia

Postup:

Na začiatok dôležitá rada:

Pracujeme s dobre vychladenou smotanou.

 

 

Ja napríklad dávam pred prípravou na 15 minút do mrazničky.

Spolu so smotanou dávam do mrazničky aj miskou aj metličkou.

Potom pracujeme rýchlo:

Vychladenú smotanu nalejeme do misky a šľaháme.

 

 

Šľaháme asi 5-7 minút pomocou metličky.

Potom len vmiešame sladené kondenzované mlieko.

 

 

Nakoniec vmiešame aj kakao.

Vymiešame na jednotnú krémovú hmotu.

 

 

A preložíme do dózy.

Prikryjeme fóliou.

 

 

Odložíme do mrazičky na 4 hodiny.

Potom podávame ako klasickú zmrzlinu.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay