Výborný nápad, ktorý som prvýkrát ochutnala v Stropkove na návšteve u tety. Ide o skutočne výborné jedlo, ktoré odvtedy pripravujem pravidelne. Dovtedy mi ani nenapadlo pridávať do mletého kapsutu, no je to jednoznačne skvelý nápad.
Potrebujeme:
400 g mletého mäsa
250 g bielej kapusty
1 cibuľu
1 vajce
Soľ, čierne mleté korenie
Zväzok petržlenovej vňate
Kôpor
1 strúčik cesnaku
2 lyžice strúhanky
Tortové oblátky
Na obaľovanie:
1 šálku múky
½ šálky mlieka
Soľ
1 vajce
Na vyprážanie:
Olej
Postup:
Kapustu nakrájame nadrobno, alebo nastrúhame a pridáme do mletého mäsa. Pridáme aj pretlačený cesnak, vňať, kôpor, vajce, nadrobno nasekanú cibuľku, strúhanku, soľ a korenie.
Všetko dôkladne premiešame.
Pomocou vykrajovátka vykrojíme z tortovej oblátky tvar kruhu.
Na jeden kruh navrstvíme mäsovú zmes a prikryjeme druhým kruhom.
Potom obalíme v cestíčku z múky, vody alebo mlieka a vajíčka. Vypražíme v rozpálenom oleji ako klasické rezne.
Podávame s prílohou podľa chuti.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: bronislawa