K mletému mäsu stačí pridať obyčajnú kapustu a tortovú oblátku: Keď ochutnáte tú pochúťku, obyčajné fašírky vám už nebudú stačiť!

Výborný nápad, ktorý som prvýkrát ochutnala v Stropkove na návšteve u tety. Ide o skutočne výborné jedlo, ktoré odvtedy pripravujem pravidelne. Dovtedy mi ani nenapadlo pridávať do mletého kapsutu, no je to jednoznačne skvelý nápad.

Výborný nápad, ktorý som prvýkrát ochutnala v Stropkove na návšteve u tety. Ide o skutočne výborné jedlo, ktoré odvtedy pripravujem pravidelne. Dovtedy mi ani nenapadlo pridávať do mletého kapsutu, no je to jednoznačne skvelý nápad.

Potrebujeme:

400 g mletého mäsa

250 g bielej kapusty

1 cibuľu

1 vajce

Soľ, čierne mleté korenie

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Zväzok petržlenovej vňate

Kôpor

1 strúčik cesnaku

2 lyžice strúhanky

Tortové oblátky

Na obaľovanie:

1 šálku múky

½ šálky mlieka

Soľ

1 vajce

Na vyprážanie:

Olej

Postup:

Kapustu nakrájame nadrobno, alebo nastrúhame a pridáme do mletého mäsa. Pridáme aj pretlačený cesnak, vňať, kôpor, vajce, nadrobno nasekanú cibuľku, strúhanku, soľ a korenie.

Všetko dôkladne premiešame.

Pomocou vykrajovátka vykrojíme z tortovej oblátky tvar kruhu.

Na jeden kruh navrstvíme mäsovú zmes a prikryjeme druhým kruhom.

Potom obalíme v cestíčku z múky, vody alebo mlieka a vajíčka. Vypražíme v rozpálenom oleji ako klasické rezne.

Podávame s prílohou podľa chuti.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: bronislawa