Juhoslovanský jablkový koláč s kyslou smotanou: Ten krém je neskutočne chutný a jemný ako pena!

Výborný jablkový koláč so špeciálnym krémom z kyslej smotany.

Potrebujeme:

100 g margarínu alebo amsla

100 g kr. cukru

2 vajcia

2 lyžičky prášku do pečiva

Na náplň:

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

750 g jablkovej presnidávky (výživy)

Vanilkový cukor

1 vanilkový pudingový prášok

6 lyžíc mlieka

Na vrch:

3 tégliky kyslej smotany – 600 g

4 žĺtky

3 bielky – vyšľahané na sneh

Postup:

Margarín, cukor a vajcia vyšľahať do peny, pridať sypké prísady a vymiešať jednotné cesto. Cesto anvrstvíme do formy s priemerom 26 cm a pečieme 12-15 minút pri teplote 200 stupňov.

Z výživy, cukru a pudingového prášku (prášok si rozmiešame v mlieku) uvaríme hustejšiu jablkovú zmes – pudingová konzistencia.

Nakoniec zmiešame smotanu so žĺtkami a opatrne do tejto hmoty primiešame sneh z bielok – ručne a po lyžiciach. Na cesto navrstvíme jablkovú zmes, biely krém a dáme piecť ešte na 20-30 minút pri teplote 190 stupňov – sledujte koláč.

Vychladené podávame.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: kochbar