plny-hrniec_transparent_negativ.png

JUHOSLOVANSKÁ panvička s cestovinami a mletým mäsom: RÝCHLY a lacný obed pre celú rodinu!

Výborný tip na rýchly a lacný obed, ktorý si určite zamilujete.

 

 

Ja som si ho priniesla priamo z Chorvátska a robím ho pravidelne.

Celá príprava vám nezaberie viac, ako 20 minút času a výsledok nadchne cel rodinu.

Potrebujeme:

400 g cestovín

1 pohár Ajvaru, miernejší (cca 330 g) – ak nemáte, môžete alternatívne použiť paprikovú pastu

1 veľká cibuľa

1 paprikažltá

1 paprika zelená

1 polievková lyžica cukru

400 g mletého mäsa

Soľ

Korenie

Bylinky podľa chuti na dozdobenie

Pálivá paprika (voliteľné)

Postup:

 

 

Cestoviny uvaríme v osolenej vode podľa návodu na obale.

Potom scedíme cez sitko a vložíme späť do hrnca.

 

 

Ošúpeme a nadrobno nakrájame cibuľu.

Papriky očistíme a nakrájame na malé kocky.

 

 

Na panvici si zahrejeme olej.

Dáme cibuľku a orestujeme.

 

 

Na cibuľu navrstvíme mleté mäso a spolu restujeme.

Pridáme nakrájan papriku a ajvar (juhoslovanská papriková omáčka).

Dobre zamiešame a ochutíme cukrom, soľou a koreninami.

 

 

Necháme pod pokrievkou spolu variť, kým mäso nie je hotové.

Nakoniec pridáme scedené cestoviny a dobre premiešame.

 

 

Krátko prehrejeme a ihneď podávame.

Ak sa vám omáčka zdá príliš hustá, môžete pridať niekoľko lyžíc vody, v ktorej sa varili cestoviny.

Ako alternatívu k ajvaru môžete použiť paradajkovú alebo paprikovú pastu, avšak originálny recept je vždy s ajvarom.

 

 

 

Ak obľubujete pálivejšie jedlá, neváhajte pridať štipku pálivej papriky.

Na tanieri ešte zvyknem posypať nadrobno nakrájanou vňaťou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes