Jogurtový krémeš z lístkového cesta

358

Krémeš je kráľom zákuskov a jeho úžasne lahodnú chuť si zamiluje každý, kto ho niekedy ochutnal. Kedže viem, že príprava tohoto zákuska si vyžaduje poriadne úsilie a samozrejme aj čas, snažila som sa vypátrať jednoduchšiu verziu. Skutočne sa mi ju podarilo nájsť a krémeš už pripravujem len podľa tohoto receptu. Je to nielen jednoduchšie, ale výsledný zákusok má skutočne úžasnú chuť. Vyskúšajte tento krémový zázrak aj vy!

Potrebujeme:

300 g lískového cesta

500 ml mlieka

4 lyžice kryštálového cukru

2 bal. vanilkového pudingu

250 g bieleho jogurtu

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

250 ml smotany na šľahanie 33 %

Poleva:

100 g čokolády na varenie

80 g masla

Postup:

Lístkového cesto rozdelíme na dve časti a rovaľkáme  tak, aby nám veľkosť cesta sedela do pripravenej obdĺžnikovej formy s vyššími okrajmi (jedna časť pôjde na dno formy a druhá na vrch). Potom obe časti popicháme vidličkou, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme cca 10 minút pri teplote 180 stupňov.

Jeden plát upečeného cesta vložíme na dno pripravenej formy. Z mlieka, cukru a pudingových práškov uvaríme puding. Puding necháme vychladnúť a potom doň vmiešame jogurt. Krém vložíme na chvíľu stuhnúť do chladničky. Zo smotany ušľaháme tuhú šľahačku.

Na cesto navrstvíme najskôr pudingový krém a potom šľahačku. Prikryjeme druhou časťou cesta.

Nakoniec si pripravíme polevu. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s maslom a túto zmes natrieme na vrch cesta. Takto pripravený krémeš vložíme stuhnúť do chladničky.

Zákusok podávame nakrájaný na kocky horúcim nožom. Prípadne, vrchný plát môžeme nakrájať na kocky už po upečení a jednotlivé časti potom poukladať na šľahačkovú vrstvu – tento spôsob nám uľahčí servírovanie.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Témy:


Pridajte svoj komentár