plny-hrniec_transparent_negativ.png

Vyskúšajte namiesto klasického maslového krému, tento s jogurtom a kondenzovaným mliekom: Ozdobíte ním zákusky, aj torty a perfektne drží!

Ak hľadáte ideálny krém na zdobenie zákuskov, či na torty, vyskúšajte tento recept z youtube.

Maslo sa šľahá s jogurtom a kondenzovaným mliekom, je chutný, nadýchaný a dobre drží!

Potrebujeme:

350 g jogurtu

2 vajcia

160 g masla

30 g kukuričného škrobu

150 g kondenzovaného mlieka

50 g cukru

Postup:

Na obsahu tuku v jogurte nezáleží, krém je veľmi chutný a stabilný prakticky z akéhokoľvek jogurtu.

Kondenzované mlieko by malo mať izbovú teplotu.

Do hrnca s hrubým dnom nalejeme jogurt, pridáme cukor, škrob a vajcia.

Metličkou vymiešame dohladka a za stáleho miešania zohrejeme jogurtovú hmotu na strednom ohni.

Po zovretí varíme ešte asi 10 – 15 minút. 

Krém preložíme do misy, zakryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.

Maslo vyšľaháme na maximálnych otáčkach a v troch etapách pridávame kondenzované mlieko.

Vždy ho dôkladne zašľaháme.

Vďaka kondenzovanému mlieku je maslo vzdušné a nadýchané. 

Vychladnutý jogurtový krém vyšľaháme mixérom.

Po častiach zašľahávame do maslovej zmesi, kým nebude krém kompaktný. 

Jogurtový krém je voňavý, nadýchaný a perfektne drží tvar.

Krém je najlepšie okamžite použiť a nenechávať ho príliš dlho v chladničke, pretože začne tuhnúť, čo negatívne ovplyvní jeho konzistenciu.

Video návod:

 

 

 

 

Najlepšie recepty na dnes