Vynikajúci koláč s ovocím a jogurtovým cestom.
Je fantasticky rýchly a lahodný, dsolova sa rozplýva na jazyku.
Koláč je výborný s čerstvým, mrazeným aj zaváraným ovocím.
Ak používate zavárané ovocie, môžete ubrať cukor.
Potrebujeme:
4 vajcia
2 hrnčeky kryštálového cukru
1 hrnček oleja
3 hrnčeky polohrubej múky
50 ml mlieka
1 jogurt – 150 g
1 kypriaci prášok do pečiva
1 vanilkový cukor
hrnček = 250 ml
Ovocie mrazené, čerstvé, zavárané:
Čučoriedky
Maliny
Jahody
Čerešne
Marhule
Broskyne
Postup:
Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny.
Pridáme olej a premiešame.
Postupne primiešame jogurt a mlieko.
Poriadne celú zmes prešľaháme.
Nakoniec vmiešame preosiatu múku spolu s práškom do pečiva.
Dôkladne premiešame.
Nachystáme si plech s rozmermi 36 x 25 cm.
Plech vymastíme, vysypeme múkou a navrstvíme naň cesto.
Na cesto rovnomerne rozložíme ovocie.
Ja mám najradšej verziu s čučoriedkami, malinami alebo marhuľami.
Pečieme pri teplote 180°C asi 35-40 minút.
Koláč treba sledovať, keďže každá rúra pečie inak – odporúčame test špáradlom.
Podávame posypané práškovým cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)