Toto nie je dezert, ale skutočný nadýchaný OBLAK: Úžasný jogurtový koláč, ktorý sa topí v ústach (recept BEZ MÚKY)!

Ešte nikdy som nemal taký jemný, krémový jogurtový koláč! Pripravuje sa ľahko a rýchlo, zvládnu ju aj začiatočníci.

 

 

Výborný recept sme našli na youtube.

Potrebujeme:

350 g prírodného jogurtu

...

4 vajcia

100 g cukru

50 g kukuričného škrobu

1 lyžička prášku do pečiva

Na posypanie:

Práškový cukor

Postup:

Začneme tým, že si oddelíme bielky a žĺtky.

K žĺtkom pridáme cukor a vyšľaháme do peny.

 

 

Pridáme škrob a prášok do pečiva.

Do hmoty pridáme aj biely jogurt a všetko dobre premiešame pomocou šľahača.

K bielkom pridáme soľ.

Vyšľaháme na tuhý a pevný sneh.

 

 

Teraz sneh opatrne ručne vmiešame do žĺtkovej hmoty.

Miešame tak, aby sme zachovali nadýchanú konzistenciu cesta.

Formu s vyššími okrajmi vyložíme papierom na pečenie – dno aj boky.

Do formy nalejeme cesto.

Vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme 50 minút pri 170 ° C.

 

 

Koláč vyberieme z formy a necháme vychladnúť.

Posypeme práškovým cukrom a môžeme si pochutnávať.

Niečo tak jemné a lahodné ste dávno nejedli!

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels