plny-hrniec_transparent_negativ.png

Fantastický jogurtový koláč s jahodami, ktorý sa len rozplýva na jazyku: Ak máte doma téglik jogurtu, určite ho skúste!

Tento koláč podľa pani Danice zo stránky napadovy.blog je naozaj fantastický. Skúšala som ho už s malinami, jahodami, čerešňami a zakaždým je vynikajúci.

Za mňa je to najlepší ovocný koláčik, aký som kedy piekla.

Potrebujeme:

5 vajec

100 ml oleja

200 ml jogurtu

soľ štipka

200 g kr. cukru

200 g hladkej múky

1 bal. prášku do pečiva

3 lyžice citrónovej šťavy

2 bal. vanilkového cukru

200 g umytých, očistených, na kocky nakrájaných jahôd alebo iného ovocia

vanilkový cukor

Postup:

Rúru predhrejeme na 175 stupňov.

Oddelíme bielok od žĺtkov.

Bielky zmiešame so soľou, potom postupne pridávame cukor a miešajte až do úplného rozpustenia.

Vyšľaháme tuhý sneh.

Žĺtky zmiešame s jogurtom, olejom, vanilkovým cukrom a práškom do pečiva.

Pridáme aj citrónovú šťavou.

Všetko miešame metličkou asi 1-2 minúty, následne pridáme k snehu a vmiešame aj múku a všetko zľahka miešame, kým sa hmota nespojí.

Pripravíme si plech na pečenie, 20cm / 30 cm, vyložíme ho papierom na pečenie a vylejeme naň cesto.

Uhladíme.

Jahody nakrájame a poprášime s dvomi lyžicami múky.

Rovnomerne rozložíme po povrchu koláča.

Vložíme plech do rúry a pečieme po dobu 35 minút, pri teplote asi 180 stupňov.

Torta musí byť pekne zapečená a musí prejsť skúškou špáradlom.

Necháme vychladnúť, poprášime cukrom a podávame.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes