Jogurtové pokušenie z formy na bábovku: Tromfne aj drahé dezerty z obchodu!

Teraz je čas domácich černíc, môžete však použiť aj akékoľvek iné domáce ovocie. Prípadne aj kompót.

Potrebujeme:

3 biele smotanové jogurty

1 šľahačka v prášku

125 ml mlieka

1-2 bal. vanilkového cukru

Práškový cukor podľa chuti

1 dl vody

5 lyžičiek jemne mletej želatiny Dr.Oetker

černice, maliny, jahody alebo čo máte poruke

piškóty okrúhle

Na vrch:

1 balíček červeného tortového želé

voda so sirupom (ak máte kompót, tak šťavu z neho).

Postup:

Najskôr si pripravíme tortové želé podľa návodu na obale. Želatínu necháme napučať v sirupovej vode a miešaním rozpustíme. Bábovkovú formu vypláchneme studenou vodou, uložíme do nej maliny – alebo iné ovocie a zalejem želatínou. Dáme do chladničky stuhnúť.

Na krém si tiež prirpavíme želatínu podľa návodu na obale. Jogurty zmiešame s cukrom, pridáme aj vyšľahanú šľahačku a potom pridáme aj rozpustenú želatínu (najlepšie je, ak si najskôr k želatíne pridáte 1-2 šľahačky jogurtu a až takto ju vmiešate do tejto zmesi).

Netreba sa zľaknúť ak nie je krém až tak hladký, želatina ho vždy trochu zrazí ale po stuhnutí to nie je vidno. Asi polovicu krému nalejeme na stuhnuté želé a môžeme ešte do stredu poukladať černice. Následne zalejeme zvyškom krému, Uložíme na vrch piškóty a zakryjeme fóliou. Necháme vychladiť (aspoň 8 hodín a potom vyklopíme.

Dnes najobľúbenejšie