Ako dych jemné jogurtové pečivo – ideálne ku kávičke: Ostáva mäkučké aj na tretí deň!

964

Vynikajúci recept podľa cukrárky Wasafat Lalla Fatima. Vyskúšajte toto jemné jogurtvé pečivo, ktoré sa doslova rozpadá na jazyku. Je ako dych!

Potrebujeme:

7 pohárov hladkej múky 700 gr

Čajová lyžička soli

1 a 1/2 lyžice sušeného droždia

1 vajce

Dva poháre mlieka 300 ml

Nie plný pohár cukru 100 gramov

Dve polievkové lyžice rastlinného oleja

Lyžica masla 70 g.

Postup:

Teplé mlieko zmiešame v miske s droždím a cukrom. Pridáme vajce, olej a rozmiešame.

Do cesta postupne pridávame múku, pridáme aj maslo a vypracujeme jednotné cesto. Aby sa s cestom lepšie pracovalo, môžete si ruky zľahka potrieť olejom.

Cesto prikryjeme fóliou a necháme na teplom mieste vykysnúť.

Vykysnuté cest.

Cesto rozdelíme na menšie bochníčky – jeden bochníček necháme o trochu väčší.

Bochníčky rozvaľkáme na oválny tvar a rozdelíme na polovicu, jednu časť narežeme a následne stočíme do tvaru rožteka.

Ukladáme do vymastenej formy, stred necháme voľný.

Najväčší kus cesta rozvaľkáme a necháme vcelku, jednu polovicu narežeme a zrolujeme.

Stočíme do tvaru slimáka a uložíme do stredu.

Teraz prikryjeme fóliou a necháme ešte podkysnúť pár minút.

Teraz potrieme pudingom – môžete použiť aj biely sladený puding.

Ešte na pár minút necháme podkysnúť prikryté, kým sa nám vyhreje rúra.

V rúre vyhriatej na 180-190 stupňov pečieme dozlatista.

Po upečení potrieme rzpusteným maslom a posypeme sekanými orechmi.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video postup:

 

 

Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: youtube
Témy:


Pridajte svoj komentár