Jogurtové langoše

Domáce langoše sú jednoducho pochúťka. Keď si ich z času na čas doprajem, musí to stáť naozaj za to. Vyskúšala som už viacero receptov na ich prípravu, avšak tento, s použitím bieleho jogurtu, je zo všetkých najlepší. Dúfam, že s výsledkom budete spokojní rovnako ako ja. :-)

 Potrebujeme (na 4 porcie):

500 g hladkej múky

1 biely jogurt

250 ml mlieka

25 g droždia

1 lyžička prášku do pečiva

...

2 lyžice oleja

Špetka soli

Postup:

V teplom mlieku rozmelíme droždie a pripravíme si kvások. Vo väčšej miske zmiešame múku, soľ, prášok do pečiva, jogurt, olej a pridáme kvások. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste kysnúť cca 1 hodinu.

Vykysnuté cesto premiestnime na pomúčenú pracovnú dosku a rozdelíme na kúsky, z ktorých vymodelujeme jednotlivé langoše. Dáme na rozpálený olej a vypražíme z oboch strán do zlatista.

Servírujeme potreté cesnakom, kečupom a nastúhaným syrom.

Prajeme vám dobrú chuť. :-)

foto: funzine