plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jogurtové langoše na balkánsky spôsob

Tieto langoše som prvýkrát ochutnala na Balkáne, konktétne na potulkách Medzimurskou župou, ktorá je naj-severnejšou oblasťou Chorvátska. Našťastie, podarilo od milej babičky, ktorá ich predávala vymámiť aj recept a dnes už langoše inak nepripravujem.

Tieto langoše som prvýkrát ochutnala na Balkáne, konkrétne na potulkách Medzimurskou župou, ktorá je naj-severnejšou oblasťou Chorvátska. Našťastie, podarilo sa mi vtedy od milej babičky vymámiť recept a dnes už langoše inak nepripravujem.

Potrebujeme (pre 6 osôb):

1 kg hladkej múky

500 ml riedkeho bieleho jogurtu

40 g čerstvého droždia

1 lyžicu cukru

3 lyžičky soli

1 bal. prášku do pečiva

2 vajcia

250 ml mlieka

Olej na vyprážanie

Postup:

V teplom mlieku rozpustíme cukor a pridáme droždie. Počkáme, kým vyjde kvások. Potom zmiešame s ostatnými prísadami a vypracujeme hladké cesto, ktoré sa príliš nelepí na ruky. Ak pracujeme s hustejším jogurtom, pridáme do cesta viac mlieka.

Cesto preložíme do misky, zakryjeme fóliou a necháme približne 30 minút podkysnúť.

Z cesta oddeľujeme menšie kúsky (veľkosti jablka), z ktorých formujeme jednotlivé langoše. Langoše vyprážame na rastlinnom oleji z oboch strán dozlatista. Necháme odkvapkať a prebytočný olej vysajeme papierovým obrúskom.

Podávame s kečupom,cesnakom alebo obľúbeným dressingom.

ako-voliteee-izvolite--590652922b2454f2a48fdc4469236aba_view_l

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

foto: reprofoto coolinarika

Najlepšie recepty na dnes