Vynikajúci koláčik z jemného cesta a ovocia.
Vďaka jogurtu je piškóta extra jemná, vláčna a krásne nadýchaná.
Vyskúšajte s akýmkoľvek ovocím, nám najviac chutí s marhuľami alebo čučoriedkami.
Výborný recept od Majky.
Potrebujeme:
4 vajcia
2 hrnčeky kryštálového cukru
1 hrnček oleja
3 hrnčeky polohrubej múky
50 ml mlieka
1 jogurt – 150 g
1 kypriaci prášok do pečiva
1 vanilkový cukor
hrnček 2,5 dl
Ovocie:
Marhule
Čučoriedky
Rebarbora
Maliny
Jahody
Ríbezle
Postup:
Vajcia vyšľaháme s cukrom do penista.
Pridáme olej.
Postupne pridáme aj jogurt a mlieko.
Poriadne prešľaháme a nakoniec vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva.
Dôkladne premiešame.
Vyšľahané cesto si nalejeme na vymastený a múkou posypaný plech.
Na cesto rovnomerne rozložíme ovocie.
Pečieme pri teplote 180°C asi 35-40 minút.
Veľkosť plechu 36 x 25 cm.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)