JOGURTOVÁ rýchlovka z hrnčeka: Fantasticky jemný koláčik s jogurtom a ovocím, ktorý si každý zamiluje!

Vynikajúci koláčik z jemného cesta a ovocia.

Vďaka jogurtu je piškóta extra jemná, vláčna a krásne nadýchaná.

 

 

Vyskúšajte s akýmkoľvek ovocím, nám najviac chutí s marhuľami alebo čučoriedkami.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Výborný recept od Majky.

Potrebujeme:

4 vajcia

2 hrnčeky kryštálového cukru

1 hrnček oleja

3 hrnčeky polohrubej múky

50 ml mlieka

1 jogurt – 150 g

1 kypriaci prášok do pečiva

1 vanilkový cukor

hrnček 2,5 dl

Ovocie:

 

 

Marhule

Čučoriedky

Rebarbora

Maliny

Jahody

Ríbezle

Postup:

 

 

Vajcia vyšľaháme s cukrom do penista.

Pridáme olej.

Postupne pridáme aj jogurt a mlieko.

 

 

Poriadne prešľaháme a nakoniec vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva.

Dôkladne premiešame.

 

 

Vyšľahané cesto si nalejeme na vymastený a múkou posypaný plech.

Na cesto rovnomerne rozložíme ovocie.

 

 

Pečieme pri teplote 180°C asi 35-40 minút.

Veľkosť plechu 36 x 25 cm.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels