plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jogurtová piškóta s posýpkou ľahká ako pierko: 30 minút a už je na stole, zvládnete ho aj o polnoci!

Výborný koláč z jemného jogurtového cesta a voňavých brsokýň. Hotový je hneď a pochutná si na ňom celá rodina. 

Výborný koláč z jemného jogurtového cesta a voňavých brsokýň. Hotový je hneď a pochutná si na ňom celá rodina.

Potrebujeme:

Cesto:

200 g polohrubej múky

150 g kr. cukru

250 ml bieleho smotanového jogurtu

1 balíček vanilkového cukru

1 lyžičku prášku do pečiva

2 vajcia

Posýpka:

20 g masla

30 g hladkej múky

20 g práškového cukru

Ďalej:

500 g marhúľ, broskýň, jabĺk alebo iného ovocia

Postup:

Všetky prísady na cesto si zmiešame v miske. Vymiešame hladké cesto bez hrudiek.

Ovocie umyjeme, očistíme a nakrájame na mesiačiky. Na posýpku si zmiešame nakrájané maslo, múku a cukor – vymiešame drobivú zmes. Cesto navrstvíme na plech vymastený a vysypaný múkou, do cesta  uložíme ovocie a posypeme posýpkou. pri teplote 180 stupňov pečieme 30 minút.

zdroj: vareni.cz

Najlepšie recepty na dnes