plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jogurtová bublanina ľahká ako pierko: Za minútku pripravená, mäkučká a chutí božsky!

Výborný a rýchly recept, ktorý zvládne naozaj každý. Vyskúšate ju s marhuľami alebo broskyňami, je naozaj výborná.

Potrebujeme:

  • 200 ml jogurtu
  • 5 vajec
  • 200 g cukru
  • 220 g hladkej múky
  • 1 vrecko vanilkového cukru
  • soľ
  • 6 marhúle alebo 3 broskyne
  • 100 ml oleja
  • lyžička s prášku do pečiva
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • práškový cukor

Postup:

Ovocie očistíme a nakrájame na kocky. Žĺtky vymiešame s jogurtom, olejom, práškom do pečiva, citrónovou šťavou a vanilkový cukrom. Vymiešame jednotnú zmes. Cukor a bielky vyšľaháme na tuhý sneh a sneh potom opatrne zmiešame so žĺtkovou hmotou. Nakoniec primiešame 200 g preosiatej múky tak, aby si cesto zachovalo nadýchanú konzistenciu. V ostatnej múke ovalíme kocky ovocia.

Predhrejte rúru na 180 stupňov.

Pripravte plech s rozmermi 20 x 30 cm, navrstvíme naň cesto a na cesto uložíme ovocie.

Pečieme 35 minút.

Naakoniec posypeme práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes