plny-hrniec_transparent_negativ.png

Vyskúšajte spojiť biely jogurt a zemiaky: Výsledok je prekvapivo lahodný!

Vyskúšajte zmiešať biely jogurt so zemiakmi a máte základ na vynikajúcu prílohu alebo snack. 

Jednoduchá pochúťka, ktorá nadchne celú rodinu. 

Lahodná chuť týchto dukátikov si vás určite získa.

 

 

Postupujte podľa tohto receptu z youtube kanála Asena’s Kitchen. 

Potrebujeme:

2 zemiaky

1 pohár jogurtu (200 ml)

2 vajcia

soľ

petržlen

5 pohárov hladkej múky (500 g)

prášok do pečiva (20 g)

rastlinný olej (200 ml)

Postup:

Zemiaky si ošúpeme.

Nakrájame na plátky a potom na hranolky. 

Potom ich vložíme do hrnca, zalejeme vodou.

 

 

Pridáme trochu olivového oleja a uvaríme do mäkka. 

Uvarené zemiaky scedíme.

Vložíme ich do misy, pridáme jogurt a vajcia.

Vyšľaháme tyčovým mixérom. 

 

 

Malo by vám vzniknúť hladké cesto, ktoré osolíme podľa chuti.

Primiešame nasekanú petržlenovú vňať. 

Následne zapracujeme hladkú múku.

 

 

Pridáme prášok do pečiva a vypracujeme cesto.

To preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.

Prekrojíme na dve časti. 

Každý kus cesta vyvaľkáme.

Pomocou okrúhleho vykrajovača alebo pohára povykrajujeme kolieska. 

Na panvicu si nalejeme dostatočné množstvo oleja, rozhorúčime.

Kolieska vysmážame z oboch strán dozlatista. 

 

 

Hotovo.

Podávame s obľúbenou omáčkou.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes