plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jemný tvarohový mrežovník s čučoriedkami: Každé sústo sa rozpadáva na jazyku – úžasný koláčik!

Potrebujeme:

500 g múka polohrubá

250 g (alebo Hera) maslo

200 g cukor práškový

2 ks vajcia

1 balíček prášok do pečiva

Krém:

500 g tvaroh hrudkový

500 g tvaroh jemný

200 ml smotana kyslá

1 dcl mlieko

1 balíček Zlatý klas

1 ks vajce

100 g cukor práškový

2 balíčky cukor vanilínový

400 g čučoriedky mrazené

Postup:

Potrebujeme vymastený plech s rozmermi 28x38cm, ja som použila menší a cesto bolo vyššie, ale odporúčam dodržať rozmer plechu.

Všetky suroviny na cesto zmiešame a vypracujeme jednotné cesto. Cesto rozdelíme na dve polovičky.

Jednu polovicu cesta vyvaľkáme a opatrne prenesieme pomocou valčeka na vymastený a múkou vysypaný plech. Ja som cesto tvarovalo až priamo na plechu, ale odporúčam ho vyvaľkať na doske a preniesť, bude rovnomernejšie.

Teraz môžeme postupvoať dvomi spôsobmi, buď čučoriedky nasypeme priamo na cesto a prikryjeme krémom, alebo navrstvíme krém a naň čučoriedky. Ja som mala čerstvé čučoriedky a uložila som ich rovno na cesto.

Na náplň zmiešame všetky suroviny a navrstvíme. Zo zvyšného cestoa urobíme mriežku a uložíme ju na vrch koláča.

 

Najlepšie recepty na dnes