Potrebujeme:
500 g múka polohrubá
250 g (alebo Hera) maslo
200 g cukor práškový
2 ks vajcia
1 balíček prášok do pečiva
Krém:
500 g tvaroh hrudkový
500 g tvaroh jemný
200 ml smotana kyslá
1 dcl mlieko
1 balíček Zlatý klas
1 ks vajce
100 g cukor práškový
2 balíčky cukor vanilínový
400 g čučoriedky mrazené
Postup:
Potrebujeme vymastený plech s rozmermi 28x38cm, ja som použila menší a cesto bolo vyššie, ale odporúčam dodržať rozmer plechu.
Všetky suroviny na cesto zmiešame a vypracujeme jednotné cesto. Cesto rozdelíme na dve polovičky.
Jednu polovicu cesta vyvaľkáme a opatrne prenesieme pomocou valčeka na vymastený a múkou vysypaný plech. Ja som cesto tvarovalo až priamo na plechu, ale odporúčam ho vyvaľkať na doske a preniesť, bude rovnomernejšie.
Teraz môžeme postupvoať dvomi spôsobmi, buď čučoriedky nasypeme priamo na cesto a prikryjeme krémom, alebo navrstvíme krém a naň čučoriedky. Ja som mala čerstvé čučoriedky a uložila som ich rovno na cesto.
Na náplň zmiešame všetky suroviny a navrstvíme. Zo zvyšného cestoa urobíme mriežku a uložíme ju na vrch koláča.