plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jemný tvarohový krém s ovocím

Skvelý do pečených aj nepečených dezertov, alebo len tak, ako osviežujúca dobrota s chuťou tvarohu a ovocia.

Skvelý do pečených aj nepečených dezertov, alebo len tak, ako osviežujúca dobrota s chuťou tvarohu a lesného ovocia.

Potrebujeme:

250 g ovocia (čučoriedky, černice, maliny, jahody…)

300 g jemného tvarohu (prípadne krémového syra)

1 lyžicu citrónovej šťavy

Med – podľa chuti (prípadne práškový cukor)

250 ml smotany na šľahanie 33%

300 ml ovocnej šťavy

1 lyžicu želatíny v prášku

Postup:

Do mixéra vložíme umyté a osušené lesné ovocie, tvaroh, med a citrónovú šťavu. Rozmixujeme na jemnú hmotu.

Zo smotany ušľaháme tuhú šľahačku a vmiešame ju do tvarohového krému.

Želatínu necháme napučať v ovocnej šťave a potom zahrievaním rozpustíme na plameni – nevaríme. Necháme chvíľu vychladnúť a potom ju vmiešame do tvarohovo-smotanového krému.

Krém môžeme použiť do pečených aj nepečených dezertov, alebo podávať vychladený s čerstvým ovocím ako vynikajúci dezert.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: wickedgoodkitchen

Najlepšie recepty na dnes