Potrebujeme:
340 g hl. múky
1 / 2 bal. prášku do pečiva
120 g kr. cukru
200 g margarínu
4 vajcia
Na tvarohovú vrstvu:
1 kg tvarohu (ideálne tvaroh s nižším obsahom tuku)
180 g kr. cukru
1 bal. vanilkový cukor
1 bal. vanilkový pudingový prášok
1 vajce
1 kg sliviek / sliviek
Na posýpku:
250 g hl. múky
120 g kr. cukru
130 g masla
Postup:
Cukor vyšľaháme s tukom a vajíčkmi. Pridáme postupne aj preosiatu múku s práškom do pečiva a premiešame.
Cesto navrstvíme na menší plech vystlaný papierom na pečenie.
Uhladíme a pripravíme si náplň. Tvaroh zmiešame s vanilkovým cukrom, vajíčkom a pudingovým práškom. Vyšľahaný krém navrstvíme na cesto, uhladíme a uložíme naň rozpolené slivky zbavené kôstky.
Z múky, nakrájaného masla a cukru pomocou nástavcov na miešanie cesta vymiešame posýpku. Naspyme na vrch koláča a dáme do vyhriatej rúry. Pri teplote 180 stupňov pečieme do zlatista.