MAĎARSKÝ jemný tvarohový koláč: Plnka bude vždy krásne vysoká – najlepší tvarohový dezert pod slnkom!

Domáci tvarohový koláč je jedným z najobľúbenejších koláčov, pretože nevyžaduje veľa práce, ale je veľmi chutný.

 

 

Môžete ho upiecť na akúkoľvek príležitosť, týmto koláčom nikdy nič nepokazíte. Po vychladnutí sa táto sladká pochúťka dá krásne krájať.

Ingrediencie na cesto:

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

50 dkg hladkej múky,

25 dkg margarínu,

12 dkg práškového cukru,

1 balíček vanilkového cukru,

1 balíček prášku do pečiva,

1 štipka soli,

2 celé vajcia,

1 dl kyslej smotany.

Na náplň:

 

 

1 kg tvarohu,

4 balíčky vanilkového cukru,

4 vajcia,

1 balíček vanilkového pudingového prášku na varenie,

cukor podľa chuti

Nastrúhaná kôra z 2 citrónov.

Na posypanie:

1 lyžica krupice

Na vrch:

1 vajce

Postup:

Na cesto rozdrobte múku s margarínom.

 

 

Potom pridajte všetky ostatné prísady a premiešajte.

Rozdeľte cesto na dve časti.

Jednu z nich rozvaľkáme a položíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Posypeme krupicou.

 

 

Suroviny na plnku zmiešame v miske – zmiešame všetko okrem bielkov.

Bielky vyšľaháme do peny a pridáme do tvarohového krému, vďaka tomu budú naše koláčiky vysoké.

Natrieme na cesto.

 

 

Druhý plát rozvaľkáme a položíme na vrch plnky.

Potrieme vajíčkom a popicháme vidličkou.

Pečieme v predhriatej rúre – či je koláč dostatočne prepečený skontrolujeme špáradlom.

Teplota pečenia je 180 stupňov a čas pečenia cca 40 minút (podľa skúseností s rúrou).

 

 

Koláč nakrájame a môžeme podávať.

Pred servírovaním ešte posypeme práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay