plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jemný tvarohový bochník s hrozienkami

Nadýchaný koláčik z tvarohu, hrozienok a smotanovej čokoládovej polevy. Perfektný dezert pre pohodové popoludnie.

Vynikajúci koláč plný tvarohu. Úžasne jemný, nadýchaný a krehký dezert pre vaše príjemné utorkové popoludnie.

Potrebujeme:

500 g jemného tvarohu

3 vajcia

150 g kryštálového cukru

1 bal. vanilkového cukru

1 lyžicu zemiakového škrobu

1 citrón

100 g hrozienok

Na plevu:

2 lyžice masla

3 lyžice kyslej smotany

2 lyžice práškového cukru

2 lyžice kakaa

Postup:

Z citrónu si nastrúhame kôru. Hrozienka sparíme horúcou vodou a necháme vysušiť.

Tvaroh vyšľaháme s vajciami a oboma druhmi cukru. Pridáme škrob a dôkladne premiešame. Do tvarohového cesta pridáme hrozienka a citrónovú kôru – premiešame.

Pripravíme si silikónovú formu na pečenie – prípadne môžeme použiť obyčajnú formu, vystlanú papierom na pečenie, ktorý potrieme trochou oleja. Do formy rovnomerne navrstvíme tvarohové cesto.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 190 stupňov približne 45 minút. Potom rúru vypneme a koláč necháme vo vnútri ešte 10 minút.

Medzitým si pripravíme polevu. V hrnci rozpustíme maslo. Pridáme práškový cukor a miešame, kým sa nerozpustí. Potom pridáme smotanu a privedieme do varu. Nakoniec pridáme kakao a varíme 3-4 minúty, kým hmota mierne nezhustne.

Tvarohový bochník necháme vychladnúť a potom ho zo všetkých strán natrieme čokoládovou polevou. Vložíme do chladničky a necháme stuhnúť 5-6 hodín (ideálne cez noc).

Vrch koláča môžeme ľubovoľne ozdobiť.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk

Najlepšie recepty na dnes