Najjemnejší tvarohový koláč pod slnkom: Zo 4 vajec a 250g tvarohu a kyslej smotany – úžasný dezert!

Tento koláč je malým zázrakom – taký a jemný a taký chutný, pritom ho pripravíte z úplne bežných prísad, ktoré mnohí máte určite v chladničke práve teraz. Ochutnajte ho!

Tento koláč je malým zázrakom – taký a jemný a taký chutný, pritom ho pripravíte z úplne bežných prísad, ktoré mnohí máte určite v chladničke práve teraz. Ochutnajte ho!

Potrebujeme:

Cesto:

4 vajcia

120 g kr .cukru

120 g hladkej múky

Štipku soli

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 bal. vanilkového cukru

1 bal. prášku do pečiva

Na krém:

250 g tvarohu

250 g smotany na šľahanie

Práškový cukor podľa chuti

1 bal. vanilkového cukru

Postup:

Vajcia ušľaháme s cukrom do peny, postupne do zmesi všľaháme aj ostatné sypké prísady a vymiešame jednotné cesto.

Pripravíme si plech s rozmermi 20×30 cm, vyložíme ho papierom (môžeme ho pomastiť trochou oleja) a navrstvíme naň cesto.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov cca 15 minút (alebo tak, aby bolo cesto upečené).

Príprava krému je veľmi jednoduchá. Tvaroh rozmiešame s oboma druhmi cukru a v samostatnej miske si ušľaháme smotanu. Šľahačku vmiešame do tvarohu.

Vychladnuté cesto prekrojíme na polovicu. Na jeden plát navrstvíme polovicu krému a prikryjeme druhým plátom. Na ten navrstvíme zvyšný krém a posypeme kakaom alebo hoblinkami čokoládami.

Podávame vychladený.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: receptculinar