plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jemný rebarborový koláč: Nadýchaná dobrota, ktorú si obľúbite!

Od brata som dostal rebarboru zo záhrady, tak som sa rozhodol, že z nej pripravím chutný koláč.

Príprava koláča je veľmi jednoduchá a nepotrebujete žiadne špeciálne suroviny – všetky potrebné máte pravdepodobne doma.

 

 

Výnimočný recept na lahodný rebarborový koláč z portálu przyslijprzepis.

Potrebujeme:

4 vajcia

1,5 šálky kryštálového cukru

2 šálky pšeničnej hladkej múky

250 g margarínu alebo masla

1 PL vanilkového cukru

1 ČL prášku do pečiva

500 g rebarbory

1 ČL vanilkového cukru

1 ČL kryštálového cukru

 

 

Postup:

Rebarboru umyjeme.

Nakrájame na 2 cm kúsky.

 

 

Posypeme zľahka cukrom a vanilkovým cukrom.

Do misky pridáme margarín, cukor a vanilkový cukor.

 

 

Mixérom vyšľaháme do biela.

Počas šľahania po jednom pridávame vajcia.

 

 

Cez sitko preosejeme múku s práškom do pečiva.

Šľaháme do jednotnej a hladkej hmoty.

 

 

Formu vymastíme margarínom.

Posypeme strúhankou.

 

 

Do formy nalejeme cesto.

Rovnomerne rozložíme rebarboru.

 

 

Koláč vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme asi 45 minút pri teplote 180°C.

 

 

Správne upečenie skontrolujeme pomocou špajle.

Pred servírovaním posypeme koláč práškovým cukrom.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes