Od brata som dostal rebarboru zo záhrady, tak som sa rozhodol, že z nej pripravím chutný koláč.
Príprava koláča je veľmi jednoduchá a nepotrebujete žiadne špeciálne suroviny – všetky potrebné máte pravdepodobne doma.
Výnimočný recept na lahodný rebarborový koláč z portálu przyslijprzepis.
Potrebujeme:
4 vajcia
1,5 šálky kryštálového cukru
2 šálky pšeničnej hladkej múky
250 g margarínu alebo masla
1 PL vanilkového cukru
1 ČL prášku do pečiva
500 g rebarbory
1 ČL vanilkového cukru
1 ČL kryštálového cukru
Postup:
Rebarboru umyjeme.
Nakrájame na 2 cm kúsky.
Posypeme zľahka cukrom a vanilkovým cukrom.
Do misky pridáme margarín, cukor a vanilkový cukor.
Mixérom vyšľaháme do biela.
Počas šľahania po jednom pridávame vajcia.
Cez sitko preosejeme múku s práškom do pečiva.
Šľaháme do jednotnej a hladkej hmoty.
Formu vymastíme margarínom.
Posypeme strúhankou.
Do formy nalejeme cesto.
Rovnomerne rozložíme rebarboru.
Koláč vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme asi 45 minút pri teplote 180°C.
Správne upečenie skontrolujeme pomocou špajle.
Pred servírovaním posypeme koláč práškovým cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť!