plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jemný ovocný koláč z hrnčeka – chutí božsky: Tvarohová náplň je priamo v ceste, odporúčam robiť 2 plechy naraz!

Tento koláč je veľmi jemný a chutný. Dá sa pripraviť s každým ovocím, ktoré máte doma. V lete s čerstvým, v zime so zaváraným. Tento koláčik je špeciálny v tom, že náplň je ukrytá priamo v ceste.

Tento koláč je veľmi jemný a chutný. Dá sa pripraviť s každým ovocím, ktoré máte doma. V lete s čerstvým, v zime so zaváraným. Tento koláčik je špeciálny v tom, že náplň je ukrytá priamo v ceste.

Potrebujeme:

Cesto:

1 hrnček hladkej múky

1 hrnček polohrubej múky

1 hrnček mlieka

1 hrnček kryštálového cukru

1/2 hrnčeka olej

2 vajcia

1 kypriaci prášok

Náplň:

1 hrnček práškového cukru

200 g kyslej smtoany

200 g jemného tvarohu

2 vajcia

1 vanilkový puding – prášok

Ovocie podľa chuti: zavárané alebo aj čerstvé

Postup:

Pripravíme si klasické piškótové cesto. V miske vyšľaháme vajcia s cukrom do peny, pridáme olej, mlieko a nakoniec aj sypké prísady (múku a prášok do pečiva). Na náplň si zmiešame všetky prísady v samostatnej miske. Piškótové cesto navrstvíme na plech s rozmermi 26×36 cm. Na cesto navrstvíme lyžicou, alebo cik-cak náplň, uložíme ovocie a dáme do vyhriatej rúry na 170 stupňov. Pečieme, kým koláč na povrchu nie je zlatistý asi 45 minút.

prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: nosalty 

Najlepšie recepty na dnes